woensdag 12 november 2014

Cafë Modern

Vandaag met vriendin W supermodern geluncht bij Jaques Jour in Amsterdam Noord. Dagelijks voor de lunch geopend in Café Modern . Als je er een beetje bij wil horen, neem je regelmatig de pont over het IJ om aan te meren in het steeds hipper wordende Amsterdam Noord. 
De uitbaters van Cafe Modern opende al in 2012, met vooruitziende blik de deuren van hun Hotel/eetgelegenheid.

Het was rustig tijdens de lunch op deze herfstdag. Beetje te. Vandaar een aanbeveling want volgens mij mag het wel wat drukker en is deze eetgelegenheid de oversteek meer dan waard.

('s avonds kun je er dineren met een Table d'hotes formule. Lees even deze parool recensie van Hiske Versprille)

De kaart is klein maar groot genoeg voor een weloverwogen keuze. W ging voor de tarte flambé en ondergetekende voor de oeufs cocotte. Een gloeiend heet klein ijzeren koekenpannetje met nipt gestolde eitje versierd met spekjes, en stukjes wintergroenten uit de oven wat postelein voor de frissigheid. Een heerlijk lunchhapje met zuurdesembrood. De tarte flambé knapperig en goed van smaak. Bij de koffie en thee deelden we een stukje frangipane taart . Heerlijk bros en zacht tegelijk. beetje warm met een bolletje ijs voor het contrast. Helemaal goed. Algemeen oordeel : een bovengemiddeld lekkere lunch met aandacht bereid.

Aarzel niet en pak op een zonnige herfst of winterdag de pont en maak een kleine wandeling naar Café Modern bij het van der Pekplein.




Geen opmerkingen: