maandag 4 augustus 2014

bladerdeegkussentjes




















Een snel, luchtig en aanterkkelijk dragertje voor smakelijke vullingen.

één plakje bladerdeeg voor 6 of 9 hapjes . Bestrijk de plakjes bladerdeeg met losgeklopt ei. Laat wat drogen en bestrijk ze nog eens met ei. bestrooi met maanzaad of sesamzaad of venkelzaad of wat je zelf nog kunt verzinnen.

Snijd ieder plakje in 6 of 9 rechthoekjes/vierkantjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak in voorverwarmde over van 200 graden tussen de 5 en 10 minuten mooi goudbruin en krokant..
Laat afkoelen en vul met whatever je kunt bedenken. Ik maakte een mengsel van gerookte zalm en roomkaas. daar zouden ook nog wat zalmeitjes doorheen kunnen of wat dille.

blauwe kaas vermengd met roomkaas of wat mascarpone is een mogelijkheid of de klassieke pissaladiere vulling van langzaam gebakken zoete ui, een stukje ansjovis en een klein zwart pitloos olijfje.

Laat je fantasie de vrije loop want in principe kan je d'r alles tussen stoppen.

Geen opmerkingen: