woensdag 1 januari 2014

soesjes met zalmcreme

Sinds ik heb ontdekt hoe makkelijk het is om soesjes te maken, maak ik ze om de haverklap. Voor deze oudejaarsavond een hartige minivariant gevuld met zalmcreme. De zalmcreme werd gemaakt door 180 gram gerookte zalm in de keukenmachine te mengen met 250 gram mascarpone en een scheut vloeibare slagroom.

recept voor de soesjes volgt hier :
Ingrediënten
1 1/2 dl water, snufje zout, 75 gram boter, 75 gram bloem, 2 eieren.

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 180 graden, stuk bakpapier op de bakplaat

Bereidingswijze
Breng het water met een snufje zout en de boter aan de kook in een pannetje.
Voeg in 1 keer de bloem toe en blijf roeren met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
Neem de pan van het vuur en roer er met een garde 1 voor 1 de eieren door.
Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
Blijf ca. 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.

 met boter.
Schep met kleine theelepeltjes bergjes deeg iets kleiner dan een ei op de bakplaat, totaal ca. 40 bergjes.
Houd tussen 2 bergjes ca. 3 cm afstand.
Bak de soezen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten gaar. zet de oven uit als de soesjes goudbruin zijn.
Laat ze in een iets geopende oven afkoelen.
Tijdens het bakken de oven beslist niet openen.

Geen opmerkingen: