woensdag 1 januari 2014

kerstkoekjes

Recept voor kerstkoekjes.

195 gram bloem
60 gram maizena
1/4 theelepel zout
30 gram poedersuiker
227 gram roomboter
1 theelepel vanilla extract

Zeef en meng meel, maizena en zout in een kom.
Mix in een andere kom de boter en de suiker licht en luchtig in ongeveer 2 minuten.Klop het vanille extract erdoor. Doe de droge ingrediënten erbij en meng tot een homogeen deeg ontstaat. Dek af met folie en laat het deeg in ieder geval een uur in de ijskast stevig worden.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek de bakplaat met bakpapier.

Vorm, als het deeg stevig is, balletjes van 2,5 cm en leg ze op de bakplaat. Of maak een rol en snijd er dikke plakjes van zoals op de foto.
Bak de koekjes 12-14 minuten tot de randjes gaan kleuren. Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.
Schud de lauwe koekjes om in de poedersuiker. Je kunt deze koekjes goed bewaren in een luchtdichte container..

Je kunt het recept nog iets aanpassen door de verhouding meel en maizena iets te veranderen. Dan worden ze nog iets brosser.

Geen opmerkingen: