zondag 13 oktober 2013

geroosterde pompoen

Links en rechts vliegen de pompoenen je om de oren. Dus er moet gewoon iets mee. Vroeger aten we thuis nooit pompoen. Ik denk niet dat mijn moeder er iets mee kon en je zag ze bij ons ook niet in de groentenwinkel liggen. Sinds de kookprogramma's en de kookglossies zijn er voldoende pompoenrecepten voorhanden om los te gaan in de keuken.
Vanochtend zag ik BBC cook Valentine Warner voorbijkomen met een aantrekkelijk recept voor geroosterde pompoen. Hij keek er bovendien erg verheerlijkt bij. Dit recept wordt zeker opgenomen in het komende weekmenu.





Geroosterde pompoen van Valentine Warner

Halveer de pompoen
Verwijder de zaden
Snijd de pompoen in smalle parten
Snijd 1 of twee rode uien in ringen of halve ringen
Doe pompoenparten en uiringen in een grote schaal en hussel ze om met wat olijfolie.
Leg de parten pompoen met ui op een bakplaat en bestrooi met wat zeezout
Laat 15 bakken in een oven van 180 graden
Haal de plaat eruit, keer de parten om en leg er twee, in dunne plakje gesneden knoflooktenen op en een royale hand salieblaadjes.
Weer 15 minuten bakken en serveren met geroosterde pijnboompitjes en parmezaanse kaas of geraspte pecorino.

Geen opmerkingen: